ALLfac

De betrouwbare specialist voor al uw buitengevel werken met sierpleister en

Vrijblijvende offerte

Gevelisolatie

Uw buitengevel isoleren of na-isoleren is altijd winnen.

Wanneer er moet bezuinigd worden op energiekosten is buiten gevelisolatie één van de meest efficiënte oplossingen om het energieverbruik op een duurzame manier te verlagen, naast andere energiebesparende maatregels zoals het plaatsen van dubbel glas, vloer- en dakisolatie.

Minder energieverbruik betekent minder verbruik van bvb. stookolie, gas, enz.. dus minder uitstoot van schadelijke stoffen, dus beter voor het milieu.

Er kan tot wel 50 % energie bespaard worden door optimaal gebruik te maken van buitengevelisolatie.

U bespaart dus niet alleen op uw energiefactuur, wat goed is voor uw portemonnee, ook uw comfortgevoel is merkbaar hoger. In combinatie met onze diverse gevelafwerkingen laten wij uw nieuwbouw of renovatieproject er prachtig uitzien.

Door uw buitengevels te isoleren bescherm je de onderliggende structuur tegen alle weersinvloeden zoals neerslag, warmte (zomer) en vriestemperaturen, op deze manier voorkom je condensatie en vriesschade. Ook worden op deze manier thermische onderbrekingen en koudebruggen vermeden.

Voor het aanbrengen van gevelbepleistering wordt er een onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en renovatie.

Profiteer nu van de verdubbelde isolatiepremie in Vlaanderen. 30 €/m²

DSCN1902 (2)

Zo wordt er bij nieuwbouw meestal gestart vanop een dikkere enkele muur die kan bestaan uit snelbouwsteen, cellenbeton (Ytong) of een ander materiaal zoals betonsteen e.d. Daar de energievoorschriften voor nieuwbouw steeds strenger worden (passief – laag energie) is extra isoleren aan de buitenzijde de efficiëntste oplossing. Zo kan men zeer dikke isolaties (tot 30 cm) plaatsen om op een betaalbare manier toch een laag-energiewoning of passief huis te bekomen. Bovenop de gevelisolatie wordt vervolgens de gevelbepleistering of afwerking aangebracht. Bij gevelrenovatie wordt de gevelbepleistering rechtstreeks op de oude gevel aangebracht, of komt er eerst een buitengevelisolatie op de bestaande muur en daarna de gevelbepleistering.  Dit is ook van toepassing voor bestaande woningen met een spouwmuur.

Vrijblijvende offerte Referenties

De voornaamste voordelen van buitengevelisolatie

  • Thermisch isoleren (koud en warm)
  • Energiebesparend
  • Ademend en dampopen
  • Mos- en algenwerend
  • Vermijden van koudebruggen
  • Isolatiepremies (afhankelijk van overheid)
20180907_125033